generaliseret angst

Generaliseret angst? Få hjælp hos en angstekspert

Generaliseret angst? Få hjælp hos en angstekspert

Angst er blandt de mest udbredte former for psykiske lidelser i Danmark. Angst dækker over et spektrum af forskellige lidelser, som groft kategoriseres som generaliseret angst, social angst, enkelt fobier og panik angst. Blandt de mere specifikke angst typer finder vi OCD (Obsessive Compulsive Disorder) og PTSD (Post Traumatic Stress Disorder), som ofte behandles i psykiatrien.

En lidelse som generaliseret angst kommer dog i så mange forskellige sværheds grader, at den spænder fra den let irriterende type og til den direkte invaliderende. Befinder du dig et eller andet sted der imellem, vil du opleve symptomer så som konstant bekymring, og tankemylder, katastrofetanker og en frygt for nye situationer. Alle worst case scenarier, som kan tilstøde dig eller nogen, du har kær, gennemtænkes i detaljer. Og du kan ikke umiddelbart slippe ud af denne negative tilstand. Angst er selv forstærkende, og du risikerer således at havne i en nedad gående spiral, hvis du ikke sørger for, at der bliver taget professionel hånd om din angst.

Hvordan slipper jeg af med generaliseret angst?

Når man lider af generaliseret angst, kan det virke aldeles uoverkommeligt at skulle give slip på de tvangs prægede tanker. Man frygter, at hvis man ignorerer dem, vil der ske noget frygteligt – enten med én selv, eller med én man holder af. Men det er vigtigt, at du bryder den onde cirkel. Da angsten ellers kan udvikle sig til at blive direkte invaliderende. Når angsten overtager tilværelsen, kan det blive så slemt, at man dårligt kan gå uden for en dør, da perspektiverne herved bliver for overvældende.

Du kan få hjælp til at overkomme din angst med hjælp fra en angst specialist. Hos psykoterapeut Kim Liljehult kan du gennem samtale terapi finde ind til dine egne inderste ressourcer, som giver dig styrken til at overvinde angsten. Læs mere på angstekspert.dk