Verner Panton flowerpot

Hippie eller elegance?

Hippie eller elegance?

Verner Pantons ikoniske Flowerpot lampe får med navnet tankerne hen på Flower Power hippie-tiden, men de rene, runde former vidner om klassisk elegance i højeste gear. Ikoner overlever i generationer af en årsag, og årsagen er tidløst design. 

Kuglen i kuglen

Hvis du forestiller dig en halv kugle med undersiden af en anden halv kugle hængende under elpæren, så har du en simplificeret beskrivelse af den elegante Flowerpot lampe. Der ligger imidlertid langt mere tanke bag det enkle design. Overdelen af lampen styrer lyset i en klart defineret kegle lodret nedad, mens underdelen af lampen indkapsler lyset fra elpæren, så det ikke blænder fra siden eller nedefra. Designet af den verdensberømte danske Verner Panton, der var kendt for sine organiske former i sine møbler og lamper, blev den lille loftlampe skab i slutningen af 1960’erne. Lampen sælges stadig i dag, https://andlight.dk/shop/verner-panton-flowerpot-635c1.html, og har fået endnu flere farver i udvalget og et enkelt ben at gå på i den ligeså populære Flowerpot bordlampe. 

Smuk – både af indre og ydre

Indvendig som udvendig har den innovative designer gjort brug af hans særlige kunnen med farver – Flowerpot lampens inderside er malet med en let rødlig tone, der giver et varmt og hyggeligt lys, uanset hvilken farve du vælger på ydersiden af lampen. Hæng lampen de traditionelle steder i boligen: Over spisebordet, køkkenbordet eller i entréen, eller hæng flere lamper på en række op ad trappeopgangen eller over skænken. Hold dig ikke tilbage fra at mixe farver, og hæng gerne flere lamper i forskellige højder, så du skaber en lysskulptur i boligen. Med Flowerpot lamper behøver du aldrig bekymre dig om at blive blændet. Det lille halvrunde lysikon er desuden populær over natbordet eller ved spejlet i badeværelset – en nem måde at tilføje et strejf af farve i den minimalistiske eller boheme-inspirerede indretning.