snedker

Hvad kan en snedker hjælpe dig med?

Hvad kan en snedker hjælpe dig med?

Folk forveksler tit tømrer og snedker, men de to fag er langt fra det samme. En tømrer kan ikke nødvendigvis løse en snedkers opgaver og omvendt. Men hvad kan snedkeren så rent faktisk hjælpe dig med?

Det er ikke altid lige nemt at holde styr på de forskellige fag i bygge- og håndværksbranchen. Slet ikke hvis du ikke selv er en del af klubben. Vi har talt med et tømrer- og snedkerfirma i Kolding (https://tomrerjeanalbert.dk/), der har forklaret os, hvad en snedker som regel udfører af arbejde – og hvad du kan bruge vedkommende til. 

Allerførst tager vi lige en kort forklaring af, hvad en snedker egentlig er. Det er en håndværker, der arbejder med træ, og man skelner mellem tømrer og snedker – sidstnævnte beskæftiger sig ofte med helt specifikke emner inden for deres fag, fx møbler, bygninger, vinduer, døre etc.

Snedkeren kan desuden have specialiseret sig i at fremstille eksempelvis stol (stolemager), skibsinventar (skibssnedker) eller pianoer (pianosnedker) osv.

Snedkerens arbejde udføres enten på eget værksted eller ude hos kunden afhængigt af opgaven.

Vælg snedker efter din opgave

Som nævnt ovenfor kan en snedker være mange ting, og derfor er der essentiel, at du kigger på din specifikke opgave og finder en snedker, der passer til den. 

Har du et møbel, der skal restaureres, skal du finde en snedker, der har erfaring med restaurering. Skal du have lavet en indbygget reol med høj finish, skal du finde en snedker, der bygger inventar ude hos kunden. Er du i marken efter et håndlavet køkken, skal du finde en køkkensnedker.

Har du svært ved at finde den helt rigtige snedker – eller er du i tvivl om, hvor vidt en given virksomhed kan hjælpe dig – så skal du ikke tøve med at give dem et kald. Allerede i dialogen i telefonen vil du få en fornemmelse af, om du har fat i en person, der kan udføre opgaven.