Varmepumpe

Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

Hvad koster en luft til vand varmepumpe?

advertorial

Hvad en varmepumpe koster, afhænger blandt andet af, hvilken type du vælger og hvor stor den skal være. Jo større jo mere vil den selvfølgelig koste. Du kan dog som udgangspunkt forvente, at du har betalt den ud med en lavere varmeregning på en 5-6 år, og med en levetid på op til 20 år er det en god investering. 

Ved siden af at det er en god og billig varmeløsning, er det også en løsning, der er langt mere miljøvenlig, end de mere traditionelle varmekilder. Det skyldes at en varmepumpe producerer op til fem kW, for hver kW den bruger. Sammenlignet med et oliefyr, hvor forholdene er 1:1, er det en bæredygtig løsning. 

Varmepumpe

Få undersøgt din bolig først før du køber

For at få en pris på hvad det vil koste at få en varmepumpe, er det en god ide at få en autoriseret installatør ud og gennemgå din bolig. Han vil kunne måle, hvor stor en luft til vand varmepumpe du skal have. 

Det kan godt være, at din installatør vil råde dig til at starte med at få isoleret din bolig, før du får installeret en varmepumpe. Det vil gøre din varmeregning endnu billigere, men lige så vigtigt din varmepumpe langt mere effektiv, og den vil holde længere, såfremt den er opsat korrekt.

Derudover er der flere gode fordele ved at få en autoriseret installatør til at sætte din varmepumpe op. Han vil blandt andet kunne rådgive dig om, hvor den skal stå, så den hverken generer dig eller dine naboer. En varmepumpe kan larme en del, så den skal ikke installeres lige under dit eller naboens soveværelse.

Der skal også søges om tilladelse hos kommunen. Det er som udgangspunkt en proformaansøgning, men din installatør kan hjælpe dig med papirarbejdet. Det er også en god ide at give BBR besked om, at du har ændret varmekilde.