melatonin

Melatonin - en vigtig forudsætning for den gode søvn

Melatonin - en vigtig forudsætning for den gode søvn

Kan du ikke sove? Ligger du og vrider og vender dig i din seng til langt ud på de små timer, og kan du hverken få ro på hjerne eller krop? Og har dette stået på så længe, at du begynder at have såvel psykiske som fysiske mén deraf? Så er det på tide at få genoprettet din naturlige søvncyklus. Det er nemlig direkte farligt for din sundhed og for dit generelle helbred at undvære søvn.

Hvad sker der, hvis jeg ikke får søvn nok?

Når du over en periode har lidt af søvnløshed, eller din søvn er så mangelfuld og overfladisk at den nærmest er værre end ingen ting, vil du føle dig utroligt uoplagt i hverdagen. Du vil opleve en kortere lunte, og derfor hurtigere blive irriteret på mennesker omkring dig.

Mange mennesker, som er i søvn underskud, beretter om depressive tilstande, hvor de ikke føler glæde eller nydelse ved aktiviteter de ellers plejede at nyde i fulde drag. Samtidig ryger en stor del af din evne til at fokusere og koncentrere dig som selv simple opgaver, og hukommelsen kan også lide overlast. Dette vil du nok gerne undgår – og derfor er det vigtigt, at du tager din søvn meget alvorligt.

Sov bedre med et højere melatonin niveau

En vigtig forudsætning for overhovedet at kunne falde i søvn er et vist niveau af hormonet melatonin i kroppen. Melatonin udskilles når det er mørkt – og derfor bør du holde dit soveværelse fra fra lys af alle slags. Alle skærme skal således forvises fra dit soveværelse, så hjernen opfatter fraværet af lys, og sender besked til koglekirtlen om at frigive melatonin.

Du kan også forsøge dig med indtagelse af det godkendte kosttilskud Zenbev, som har et naturligt højt indhold af aminosyren tryptofan, som stimulerer produktionen af melatonin. Læs mere på melatoninguide.dk