cbnarbejdstoej.dk

Alt fra gulvafslibning til boligadvokat til mobiltelefoner til fragtfirmaer. Læs vores anmeldelser, guides og artikler

Misbrugscenter: Psykisk sygdom og alkohol

Hvis der er to ting, man hører en del om i nyere tid i nyhederne, efter man er begyndt at bryde op i tabuerne herhjemme, så er det alkoholmisbrug og psykisk sygdom.

De to ting fylder rigtig meget og rammer rigtig mange familier. Spørg bare dig selv eller de nærmeste familier, du har berøring med, om der er nogle i den nærmeste omgangskreds, du eller de kender, der har et problem med alkohol eller psykiske sygdomme.

Svaret vil med stor sandsynlighed være et: “Ja”, og nogle gange endda ofte samtidig.

Og hvordan kan det så være?

Det stiller i hvert fald i første omgang store krav til behandlingscentrene, der således skal tilbyde mange former for behandling og indtænke mange aspekter, der også handler om psykisk sygdom og andre problemer med psyken.

Et godt fremhæveligt misbrugscenter er for resten følgende: https://behandlingscenter-stien.dk

Men tilbage til spørgsmålet om, hvorfor psykisk sygdomme og alkoholmisbrug hænger sammen, så er det svært at komme med et entydigt svar på det.

Dog kan man sige, at det ofte er den psykiske sygdom, der er udslagsgivende for, at vedkommende udvikler et alkoholmisbrug. Der er selvfølgelig undtagelser, og det er ikke noget, vi kan sige stensikkert, altid er gældende i årsagssammenhæng.

En mulig årsagsforklaring er, at psykisk sygdom ofte tyngder en person så hårdt ned, at de tyer til alkohol for at få tankerne på afstand, da alkohol tit har en bedøvende virkning og gør, at man kan få problemerne lidt på afstand.

Selvom det er en stakket frist, og man dagen derpå bare får problemerne tifold igen.

Når alkoholen ikke virker tilstrækkeligt længere, og/eller misbrugeren kommer i kontakt med de forkerte omgivelser, så medfører det også ofte endnu værre former for misbrug, hvilket blandt andet kan være hård narkotika eller hash.

Derfor handler det virkelig om at finde et godt behandlingscenter for den enkelte misbruger, så vedkommende kan komme på fode igen.