termisk kikkert

se i mørke med en termisk kikkert

se i mørke med en termisk kikkert

advertorial

En termisk kikkert er nyttigt redskab for jægeren og andre som har glæde af at se levende væsener i mørket. 

Den termiske kikkert ser varmeudstråling. Det betyder, at varme kroppe, motorer eller andet står tydeligt frem på en kold baggrund. Det betyder for eksempel at du kan se dyr og mennesker i skjul bag buske og blade. Det kan både jægere og soldater i felten have stor glæde af.

Det giver en ekstra oplevelse for jægeren at kunne følge dyr, der bevæger sig rundt i mørket, helt uden at ane, at de bliver iagttaget. Der er mange dyr, som primært er aktive om natten og dyrelivet har en helt anden karakter, når mørket har sænket sig over mark og skov.

termisk kikkert

Der findes andre former for natkikkerter end den termiske kikkert. Der findes udstyr til lysforstærkning, der ikke på samme måde gengiver temperaturforskelle, men benytter og forstærker den smule lys, der altid er om natten. Her kan man ikke se igennem for eksempel buske. Man kan til gengæld ikke se de samme detaljer i omgivelserne med en termisk kikkert. Derfor har den termiske kikkert også sine begrænsninger.

Mange anvendelsesmuligheder for det termiske udstyr

Meget overvågningsudstyr og militært grej er udstyret med infrarød teknologi, der bruges til det termiske udstyr. Det er den infrarøde stråling, der udsendes af varme legemer, som man kan opfange med det særlige udstyr.

Hvis man ser på en typisk dansk villa med en termisk kikkert vil man også se, hvor varmen slipper ud. De vil være varmere end omgivelserne. Derfor bruges termiske kameraer inden for branchen for energibesparelse og boligrenovering. Ved at se, hvor varmen undslipper, kan man også se hvor det kan betale sig at få lukket hullerne for varmen. Netop det at holde varmen inde er noget som der kommer mere og mere fokus på.